Region Syddanmark skiller sig af med sundhedsdirektør

Et skænderi i 2013 mellem daværende regionsdirektør, Mikkel Hemmingsen, og regionens sundhedsdirektør, Jens Elkjær, bragte begge personer i fokus, da det i denne måned kom frem, at regionen måtte bruge 827.000 kroner på advokathjælp til at løse konflikten.

Nu forlader Jens Elkjær sin post som sundhedsdirektør i Region Syddanmark, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Efter det kom frem, at regionen havde brugt de mange penge - heriblandt 340.000 kroner på at forhandle en ny kontrakt til Jens Elkjær - krævede et mindretal i regionsrådet med Socialdemokratiet i spidsen sundhedsdirektørens afgang.

Det afviste regionsrådsformand, Stephanie Lose (V), men efter kravet blev fremsat, har Jens Elkjær ifølge pressemeddelelsen givet udtryk for, at han var bekymret for ikke at kunne "løse sin opgaver som sundhedsdirektør tilfredsstillende."

- Det er en bekymring, jeg tager til efterretning – men også deler, selvom jeg beklager situationen dybt, siger Stephanie Lose.

- Jeg har drøftet det med gruppeformændene og vil på den baggrund mandag den 23. november bede forretningsudvalget og regionsrådet om mandat til at forhandle en fratrædelsesaftale med Jens Elkjær.

I marts 2015 afleverede konsulentfirmaet Muusman en rapport, der konkluderede, at Jens Elkjær fortsat havde store samarbejdsproblemer og derfor burde placeres i en retrætepost som kommitteret uden ansvar for sygehusene.

Region Syddanmark oplyser i pressemeddelelsen, at Jens Elkjær i en periode vil arbejde med at overdrage sine opgaver. Ledelsen af sundhedsområdet vil indtil videre blive varetaget af regionsdirektør Jane Kraglund og konstitueret direktør Mads Haugaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip