Regioner: Bland ikke minister ind i ambulancesag

Det siger næstformanden for Danske Regioner, Carl Holst (V).

»Jeg er helt sikker på, at politikerne i de to regioner - af sig selv - tager fat i den her sag og ser på, hvad der konkret skete, og hvordan man kan undgå, at det sker i fremtiden. Det behøver man ikke at involvere ministeren i,« siger Holst til Berlingske Nyhedsbureau.

69-årige Kaj Flindt styrtede i april på sin cykel og blev 15 minutter senere fundet bevidstløs af ambulancefolk fra Region Hovedstaden. Mens de var ved at lægge ham ind ambulancen, ankom en ambulance fra Region Sjælland, som den bevidstløse mand efterfølgende blev båret over til. Uheldet var nemlig sket 50 meter inde i Region Sjælland.

LÆS OGSÅ: Regionsgrænse flytter bevidstløs mand fra ambulance til ambulance

Ifølge Ekstra Bladet blev Kaj Flindt efterfølgende kørt på Køge Sygehus 39 kilometer fra skadestedet - og 15 kilometer længere væk end Herlev Hospital, hvor den første ambulance ville have afleveret ham.

Ifølge Carl Holst, der også er formand for regionsrådet i Region Syddanmark, er sagen »helt uacceptabel«.

»Jeg ville selv være ked af, hvis det havde sket i mit samarbejde med Region Midtjylland, og derfor ved jeg også, at de relevante politikere vil se på sagen. Men jeg vil gerne understrege, at vejen frem altså ikke er trusler. Vejen frem er at vise tillid til dem, der har ansvaret, og det gælder også i denne sag,« siger Carl Holst.

Inden udtalelsen fra regionsrådsformanden pointerede Martin Geertsen, at det er patienten - ikke regionerne og deres grænser - der skal være i centrum.

»I første omgang vil jeg bede sundhedsministeren om at indhente informationer om, hvordan politikere i de to regioner har tænkt sig at arbejde bedre sammen, så vi undgår lignende episoder. Og hvis regionerne ikke makker ret, må vi jo have ministeren på banen for at tvinge et samarbejde igennem,« sagde Martin Geertsen.

Lederen af ambulanceberedskabet i Region Hovedstaden, Jan Nørtved, gør det over for Ekstra Bladet klart, at han ikke fortryder, at man ventede på en ambulance fra naboregionen, selv om Kaj Flindt lå bevidstløs på en båre.

»Patienten var Region Sjællands opgave, når han er faldet i deres region. Derfor skulle han indlægges på et hospital der. Vi ville ikke bortføre ham til et hospital i Region Hovedstaden,« siger Jan Nørtved til avisen.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Dagens Gossip