Regioner frygter lægekonflikt

»Vi har oplevet, at lægerne ikke vil spille med på den bane, der skal sikre effektiviseringer og læger til hele landet,« siger Jens Stenbæk, chefforhandler for regionerne, der understreger, at danskerne ikke foreløbigt skal frygte for lukkede lægepraksisser landet over.

»Under normale omstændigheder bør danskerne ikke være bange for, at de ikke kan komme til deres praktiserende læge, men de trusler, der er kommet fra lægerne, betyder, at situationen kan ændre sig,« siger han og henviser til, at de praktiserende lægers formand, Henrik Dibbern, har gjort det klart, at lægerne kan opsige deres personale og »deponere« deres ydernumre, hvilket i praksis vil betyde, at danskerne ikke kan gå til lægen.

Regionerne og de praktiserende læger er uenige omkring en række punkter, der skal effektivisere sundhedssystemet og gøre kontrollen med de praktiserende læger større. Som betingelse for en ny aftale har regionerne krævet, at de får bedre mulighed for at styre de 2,3 millioner kroner, som hver praktiserende læge ifølge regionerne i gennemsnit får om året.

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger kan en opsigelse af den nuværende aftale være nært forestående. Det er Regionernes Lønnings - og takstnævn, der skal tage stilling til en opsigelse af den nuværende aftale. I nævnet sidder repræsentanter fra Kommunernes Landsforening, Sundhedsministeriet og Finansministeriet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip