Regioner frygter for lokale råd efter Koch-anbefalinger

Danske Regioner er ikke ubetinget tilfreds med de foreløbige anbefalinger, der er sluppet ud fra Carsten Koch-udvalget.

Udvalget anbefaler, at der bliver oprettet 8 til 12 Tværgående Arbejdsmarkedsråd, og at 94 nuværende lokale beskæftigelsesråd og fire regionale beskæftigelsesråd nedlægges.

Men udvalget overser værdien af en effektiv regional koordinering med udgangspunkt i virksomhedernes behov, lyder kritikken fra Danske Regioner.

- Hvis ikke jobcentrenes virksomhedsrettede kontakt bliver koordineret med uddannelses- og erhvervsfremmeindsatsen, får virksomhederne en usammenhængende offentlig kontakt og risikerer modsatrettede tilbud, lyder det fra Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

- Samtidig stiller det arbejdstagerne i en langt bedre situation, når tilbuddene taler sammen. Her virker det til, at rapporten har en blind vinkel.

8 til 12 Tværgående Arbejdsmarkedsråd matcher således ikke nogle af de nuværende samarbejdsindsatser og fremstår som et uforpligtende forum, mener Danske Regioner:

- Med 91 jobcentre, knap 400 ungdomsuddannelsesinstitutioner og en række erhvervsfremmeaktører er der behov for at koordinere og målrette indsatserne regionalt, understreger Carl Holst, næstformand for Danske Regioner i en pressemeddelelse.

- Det kræver de rette incitamenter til samarbejde, og det kræver et koordinerende forum, der matcher de eksisterende indsatser. De regionale vækstfora er det oplagte anker for en sådan koordinering af indsatsen.

Danske Regioner roser dog udvalgets anbefalinger om en mere virksomhedsrettet indsats, som de mener rammer plet

/ritzau/

Dagens Gossip