Regioner håber at Hjort bløder op i krav til sygehuse

De ansatte på landets sygehuse løber nu så stærkt, at der ikke længere kan effektiviseres lige så meget, som der er blevet i de seneste år.

Med det budskab tog Danske Regioner, der driver sygehusene, onsdag aften fat på endnu et møde om næste års økonomi med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Men mødet endte uden en aftale.

- Vi kan ikke se et billede af en aftale endnu. Det ser meget svært ud, siger regionernes formand, Bent Hansen (S), til TV 2 efter mødet.

Regionerne havde håbet, at finansministeren ville moderere sine krav under aftenens møde.

- Vi håber, at der kommer en opblødning. Men vi ved det ikke, sagde Bent Hansen på vej ind til mødet.

Regeringen har ifølge regionerne stillet krav om effektiviseringer for 8,4 milliarder kroner frem til 2020 - penge der så vil kunne bruges på nye tiltag i sundhedsvæsnet. Men det mener regionerne er urealistisk.

- Vi kan ikke nøjes med negativt fortegn, og at vores personale kun skal løbe hurtigere. Der skal noget mere positivt på bordet, siger Bent Hansen.

Danske Regioner vurderer, at udgifterne i sundhedsvæsnet vil stige med minimum syv milliarder kroner frem til 2020. Det skyldes blandt andet flere ældre og flere kræftbehandlinger.

Sygehusene har i mere end ti år skullet øge produktiviteten med to procent årligt. Men ifølge Danske Regioner lægger regeringen under de nuværende forhandlinger op til yderligere effektiviseringer.

Bent Hansen afviser at svare på, hvor mange penge der er brug for, for at regionerne kan være tilfredse. Og han har tidligere også afvist at sætte tal på, hvor meget han mener, at regionerne kan øge produktiviteten.

Også Lægeforeningen advarer mod en aftale, som foreningen vurderer ser ud til at blive alt for stram.

- Der bliver allerede løbet ufatteligt stærkt ude i sundhedsvæsenet. Jeg har svært ved at se for mig, at det kan hænge sammen at stramme skruen yderligere, siger formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudjkøbing.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ønsker ikke at kommentere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip