Regioner til kamp mod lav valgdeltagelse

»Vi kan se, at en stor del af befolkningen tydeligvis gerne vil bakke op om demokratiet og stemme til Folketingsvalget, men ikke til regions- og kommunalvalget. Dem vil vi gerne vise, at deres stemme har betydning, og at der træffes vedkommende beslutninger i regionsrådene, som har betydning for danskernes hverdag,« siger Jacob Winther, kommunikationschef i Danske Regioner.

Valgwebsitet rv13.dk og quiz-spillet Danmarksdysten.dk skal hjælpe danskerne til at få overblik over valget og blive klogere på regionspolitik.

»Det er kun syv år siden, regionerne blev dannet. Det betyder, at vi ikke kun har en udfordring i at få stemmeprocenten op, men også kæmper med at forklare borgerne, at regionerne ikke kun er sundhed, men også trafik, uddannelse, miljø og erhvervsudvikling,« siger Jacob Winther og tilføjer, at .

landets 205 regionspolitikere forvalter 100 milliarder kroner af danskernes skattekroner.

»Det er ikke penge, der kan kastes af sted uden en klar og åben prioritering og uden demokratisk kontrol. Derfor er regionsvalget så vigtigt og derfor lægger vi så mange kræfter i at styrke valgdeltagelsen,« lyder det fra kommunikationschefen.

Quizspillet Danmarksdysten indeholder spørgsmål bredt om Danmark, men har særligt fokus på valg og på regionernes opgaver og geografi. Valgwebsitet rv13.dk samler kandidatpræsentationer, nyheder og debat.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip