Regioner til lægerne: »Skru ned for retorikken«

Et overvældende flertal på 90,6 procent af lægerne i Region Hovedstaden stemte mandag aften ja til at deponere deres ydernumre, som er lægernes licens til at drive lægepraksis.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), håber alligevel, at lægerne vil komme på andre tanker.

»Der er ikke noget underligt i, at en organisation (Praktiserende Lægers Organisation, PLO, red.) forsøger at få medlemmerne til at fremstå enige og dermed lægger et maksimalt pres. Det er en del af den demokratiske proces. Situationen kan se helt anderledes ud til efteråret,« siger Bent Hansen.

Regionerne opsagde 3. maj overenskomsten med de praktiserende læger, og samme dag bebudede regeringen et indgreb i konflikten. Regeringen spillede ud med en forlængelse af den nuværende overenskomst i et år frem til september 2014, og samtidig har regeringen lagt et lovforslag frem, der fastsætter nye rammer omkring lægernes fremtidige virke.

Lægerne har reageret skarpt mod forslaget, som de mener indfører en uhørt regulering af lægernes virke. Lovforslaget er nu i høring frem til 24. maj.

»Jeg håber stadig på, at vi kan få en konstruktiv proces, så vi kan finde en fornuftig måde at lande det her på,« siger Bent Hansen, der forventer, at lægerne vil »skrue ned for retorikken«, når høringsprocessen er overstået og de ser den endelige lov i Folketinget.

Spørgsmål: Er situationen, hvor samtlige læger deponerer deres ydernumre og danskerne må betale for at komme til lægen, rykket nærmere?

»Vi har hele tiden sagt, at vi nok skal sørge for, at mennesker, der bliver akut syge, kan blive behandlet, også uden at det koster penge,« siger Bent Hansen.

»Det med at deponere ydernumre, det er slet ikke et begreb, vi har i aftaleforholdene mellem lægerne og regionerne. Enten har man, eller også har man ikke et ydernummer,« siger Bent Hansen.

»Og hvis ydernumrene er afleveret, så er det op til den enkelte region at afgøre, hvordan man kan genoprette de ydernumre, man har brug for,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip