Regioner tilbyder lægerne 65 millioner kroner ekstra

Ifølge Politiken er regionerne klar med 65 millioner kroner næste år til de praktiserende læger. Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har krævet en pulje på 108 millioner kroner ekstra for at tage højde for, at de praktiserende læger ifølge PLO skal behandle 30.000 flere patienter næste år samt overtage opgaver fra sygehusene.

I et notat har Danske Regioner regnet ud, at lægerne kan udskrive regninger til Sygesikringen svarende til ekstra 65 millioner kroner uden at sprænge den økonomiske ramme. Dermed er der penge til at behandle flere patienter, lyder konklusionen.

»Udgifterne til almen praksis kan vokse med 65 millioner kroner det næste år, før økonomirammen bliver overskredet. Dermed er der plads inden for økonomirammen til et demografisk betinget udgiftspres det kommende år,« skriver Danske Regioner i notatet, som politiken.dk har læst.

Formand for PLO, Henrik Dibbern, fremsatte for nogle uger siden krav om ekstra 108 millioner kroner til at tage højde for ekstra opgaver og den demografiske udvikling.

Spørgsmålet nu er, om de ekstra 65 millioner kroner fra regionerne rækker til at kunne afværge, at lægerne afbryder samarbejdet med det offentlige.

De praktiserende læger holder lørdag ekstraordinært repræsentantskabsmøde på Hotel Hilton ved Københavns Lufthavn. Her skal de tage stilling til, om lægerne skal aflevere deres ydernumre. Beslutningen ventes offentliggjort på et pressemøde klokken 18.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip