Regionerne efterlyser flere opgaver

»I regionerne har vi både evner og vilje til at løse flere opgaver, end vi gør i dag. Vi har styr på økonomien og har skabt resultater inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Så hvorfor ikke bygge videre på de gode resultater på andre områder,« siger Bent Hansen.

I øjeblikket er man i gang med at evaluere kommunalreformen, og i den forbindelse mener regionerne, at det er oplagt at lade dem optage opgaver inden for det højt specialiserede socialområde og involvere dem mere i arbejdet med at skabe sammenhæng i den kollektive trafik.

»Højt specialiserede tilbud, der kræver særlig faglig viden, er forsvundet, fordi mange kommuner i de senere år har valgt de regionale tilbud fra. Det har gjort velfærds­samfundet fattigere på kvalifi­ceret hjælp til de mennesker, der for eksempel er ramt af en sjælden diagnose, en kompleks hjerneskade eller en svær spiseforstyrrelse,« siger Bent Hansen og tilføjer:

»Derfor er der brug for at placere et klart og entydigt ansvar for det højt specialiserede socialområde i regionerne«.

Bent Hansen mener, at regionerne kan bidrage til bedre sammenhæng i den kollektive trafik.

»Regeringen vil in­ve­stere 27,5 milliarder kroner i en opgradering af det danske jernbanenet. Målet er at nedbringe rejseti­den til én time mellem de største byer i landet, og det er der perspektiver i. Men når vi nu ved, at hver tredje togpassager også benytter bussen til eller fra togstationen, så skal vi sikre, at den landsdækkende kollektive trafik hænger bedre sammen med de lokale og regionale busser og lokalbanerne,« siger han og tilføjer:

»Vi foreslår regeringen og forligspartierne, at vi i fællesskab som led i den kommende togfond får skabt det nødvendige overblik over den samlede kollektive trafik. Hvis vi for alvor skal flytte passagerer til den kollektive trafik, så skal vi sammen forbedre sammenhængen på tværs af de forskellige transportformer og driftsherrer«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip