Regionerne jagter »nye penge« til kræftbehandling

»Bare inden for behandlingen prostatakræft er der godkendt nye typer medicin, som vil koste omkring 350 til 400 millioner kroner ekstra alene i 2014. Det er den type problemstillinger, vi skal diskutere i aften. Og jeg håber, at man vil afsætte ressourcer til det,« siger Bent Hansen til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det er afgørende, at man vil sætte »nye penge« af til det. For vi skal forhåbentlig ikke finde det på den øvrige kræftbehandling. Det anser jeg ikke for at være muligt,« tilføjer regionernes formand, der regner med, at der først landes en aftale i næste uge.

Det danske sundhedsvæsen koster årligt omkring 99 milliarder kroner, svarende til 17.700 kroner per dansker. Udgifterne er på 12 år - fra 2000 til 2012 - steget med 30 milliarder kroner årligt, oplyser Danske Regioner på sin hjemmeside.

Forhandlingerne mellem Danske Regioner og regeringen er programsat til at fortsætte mandag aften. Forinden skal Kommunernes Landsforening fredag eftermiddag i Finansministeriet for at forhandle om kommunernes 2014-budgetter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip