Regionerne vil holde Venstre op på løfte om flere penge

Skrevet af admin

17/08/2015

Mest læste i dag

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forhandler mandag med Danske Regioner, repræsenteret af formand Bent Hansen (S), om, hvor mange penge regionerne næste år skal have at drive sundhedsvæsen for.

Et forbedret sundhedsvæsen er højt på regeringens prioriteringsliste, men alligevel vil finansministeren ikke på forhånd love flere penge.

- Vi har en budgetlov her i landet, og vi har et hensyn til EU's vækst- og stabilitetspagt. Men jeg er da enig i, at vi skal da forbedre sundhedsvæsnet, sagde Claus Hjort Frederiksen på vej ind til forhandlingerne.

- Vi har givet et løfte om at forbedre sundhedsvæsnet, og det står vi selvfølgelig ved, siger han.

Efter omkring en times møde kom parterne ud igen. Der var intet i Bent Hansens oplæg, der kunne få kaffen galt i Claus Hjort Frederiksens hals, fortæller finansministeren.

- Det er kendte synspunkter og problemstillinger. Det handler jo specielt om medicinpriser og anlægsinvesteringer.

Under valgkampen lagde Venstre op til at tilføre sundhedsvæsnet 2,4 milliarder kroner næste år.

Bent Hansen og Danske Regioner har inden forhandlingerne sagt, at der skal mindst to milliarder kroner ekstra på bordet, hvis regionerne skal fortsætte den nuværende drift og undgå besparelser.

- De 2,4 milliarder kroner havde vi såmænd også håbet og troet på, for det er blevet gentaget rigtigt mange gange i valgkampen, siger han.

Bent Hansen understreger, at regionerne vil foretrække de nye ressourcer som frie driftsmidler.

- Vi skal jo lige se, hvilke bindinger der er på, så det ikke kun er en bestemt patientgruppe, der må få dem. Så glemmer vi nogle på perronen, og det må vi ikke. Vi vil gerne disponere pengene hen, hvor patienterne er, siger Bent Hansen.

Nye tal fra Danske Regioner viser, at 2.720.000 danskere sidste år var til behandling, screening eller undersøgelse på landets hospitaler.

Dermed steg aktiviteten i sygehusvæsnet med 6,2 procent fra 2013 til 2014, hvilket var en dobbelt så stor stigning, som politikerne havde regnet med.

Det ventes, at forhandlingerne afsluttes torsdag eller fredag.

/ritzau/