Regionsformand anbefaler et samlet forløb for patienter

Lægerne og sygeplejerskerne løber stærkt ude på de danske sygehuse, så patienterne hurtigt kan blive udredt og behandlet.

Og det virker. Den årlige offentliggørelse af produktivitet i sygehussektoren viser, at sygehuse og hospitaler fra 2013 til 2014 samlet set har øget produktiviteten med 3,1 procent.

Det er godt og skal fortsat være et mål for sygehusene, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S). Men først og fremmest handler det om at sikre et godt behandlingsforløb for patienterne.

- Vi vil gerne se på den samlede effekt. Både det, der foregår på sygehusene, men også det, der foregår hos kommunerne og almen praksis bagefter. Og dermed se borgerne som et samlet forløb og ikke dele dem op i et enkelt forløb, siger han til Ritzau.

Målet er altså ikke at få patienten hurtigt igennem. Men at få borgeren tilbage til arbejdsmarkedet og et normalt liv efter eksempelvis en hjertesygdom, mener formanden.

Spørgsmål: Hvordan gør man det helt konkret?

- Det gør man ved at stille nogle kvalitetsmål op, så vi ved, hvad vi skal stile efter, når vi igangsætter behandlingen af patienten. Hvor er det patienten skal være om to måneder, når det samlede forløb er færdig?

- Og dermed måle på en anden måde og måle på det, der betyder noget for borgerne. Nemlig at komme tilbage til et godt liv. Det kan godt være, at man ikke kan komme 100 procent tilbage, men måske 80-90 procent af, hvad man kunne før, siger Bent Hansen.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og Finansministeriet, der tirsdag har offentliggjort den årlige "Løbende offentliggørelse af produktivitet i sygehussektoren."

I 2012 til 2013 var produktivitetsvæksten på 3,2 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip