Regionspolitikere har ikke tillid til Bios-direktør

Skrevet af admin

17/02/2016

Dagens topnyheder

Uroen om den hollandske ambulanceoperatør Bios og utilfredsheden med selskabets danske direktør, Morten Hansen, fortsætter i Region Syddanmark.

Senest har fem partier i regionsrådet udtryk mistillid til Morten Hansen og bedt formanden for regionens præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), om at kontakte selskabets hollandske direktion.

- De opfordrer mig til at tage en dialog med Bios danske og hollandske ledelse om, at man har mistet tilliden.

- Jeg har sagt, at selvfølgelig gør jeg det, siger Thyge Nielsen til Ritzau.

Mistilliden skyldes ifølge TV2 Fyn en episode fra august, hvor Morten Hansens kone under påskud af at være en almindelig borger, der skulle lave en akademisk undersøgelse, kontaktede Karsten Hønge fra SF for at få at vide, om han havde modtaget bidrag til sin valgkamp fra Reddernes Landsklub, en faglig organisation for falckreddere.

Morten Hansens kone fortalte ifølge TV2 Fyn ikke politikeren, at hun var gift med Morten Hansen, der altså er direktør for det selskab, som vandt over Falck i udbudsrunden om ambulancedriften i regionen.

Oplysningerne fra korrespondancen mellem de to endte ifølge TV2 Fyn få dage senere i en historie i TV Syd om Falck-reddernes bidrag til SF'eren.

Socialdemokraterne, De Radikale, Enhedslisten, SF og Venstre har ifølge TV2 Fyn nu udtrykt mistillid til Morten Hansen.

- Jeg har ikke tillid til Morten Hansen, når der laves så tåbelige numre, som det, der er foregået her, og han samtidig står i spidsen for et firma, der skal have et samarbejde op at stå med os, siger Poul-Erik Svendsen (S), næstformand i Region Syddanmark til tv-stationen.

Thyge Nielsen, formand for regionens præhospitale udvalg, der har indgået kontrakten med Bios, understreger, at han er godt tilfreds med Bios, og at sagen er "kørt helt af sporet".

- Men jeg synes ved grød da heller ikke, at det var smart, det de lavede i august. Det var så amatøragtigt, så det skriger til himlen, siger han.

Han har ingen planer om at opfordre det hollandske selskab til at skifte Morten Hansen ud.

- Men jeg vil selvfølgelig forklare dem, at det ikke er i orden, at man prøver at miskreditere sine politiske arbejdsgivere.

- Vi sætter os roligt ned og snakker om, hvordan vi forventer, at man fra et privat firma håndterer det at være leverandør til et firma, hvor det er en politisk ledet organisation, der står bag. For det er der nogle andre udfordringer i.

- Og så burde der ikke være mere i den historie.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Morten Hansen.

/ritzau/