Regionsråd beslutter at politianmelde Carl Holst

Skrevet af admin

23/11/2015

Dagens topnyheder

Politiet skal nu undersøge, om Carl Holst (V) i sin tid som regionsrådsformand ulovligt har gjort brug af regionens midler.

Det har regionsrådet i Region Syddanmark besluttet på et møde mandag aften. Her stemte 40 ud af 41 regionsrådsmedlemmer for. Kun Holger Gormsen fra Vejle Folkeparti stemte imod med argumentet om, at det ville være spild af tid med en politianmeldelse.

Et enigt forretningsudvalg i regionen anbefalede tidligere mandag regionsrådet en politianmeldelse af Holst på baggrund af en rapport fra Statsforvaltningen og en undersøgelse fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

Her er en række kritisable forhold blevet belyst. Blandt andet at Christian Ingemann Nielsen, der var kommunikationsansat i regionen og siden blev spindoktor for Holst som forsvarsminister, angiveligt skulle have haft en central rolle i Carl Holsts kamp for at blive valgt til Folketinget.

Og derfor var der ingen vej udenom en politianmeldelse, lød det fra en række regionsmedlemmer på mødet.

- Selvfølgelig er vi forpligtet til at anmelde dette til politiet, sagde Marianne Mørk Mathiesen fra Liberal Alliance.

Samme melding kom fra Bo Libergren fra Venstre - det samme parti som den tidligere regionsrådsformand.

- Vi har ikke noget valg. Vi må have det undersøgt til bunds.

Men det var ikke kun Carl Holst, medlemmerne rettede kritikken mod. Også de førende embedsmænd på direktionsgangen bør føle sig ramt, mente Ida Damborg fra SF.

- De personer, der accepterede Carl Holsts ageren, må også undersøges. Hvem tog beslutningen om at ansætte Christian Ingemann?

Også regionsrådsformand Stephanie Lose (V) mener, at en politianmeldelse er den eneste rigtige vej at gå, siger hun til Ritzau.

- Det er den nødvendige konsekvens af den situation, vi stod i. Statsforvaltningen har udtalt sig usædvanligt klart. Og når der er forgået noget ulovligt, så må vi reagere på det, siger hun og erkender, at det kommer til at tage tid at få regionen på benene igen.

- Det bliver et langt sejt træk at genvinde tilliden ude i befolkningen. Og det kommer vi til at arbejde med.

Holst erklærede sig tidligere mandag uenig i forretningsudvalgets vurdering af, at sagen bør sendes videre til politiet.

- Det kan jeg på en måde godt forstå, at de gør, når Statsforvaltningen har vurderet, at det, jeg har gjort, ikke var lovligt. Men jeg er ikke helt enig i den vurdering.

- Men når de nu har vurderet det, er det op til politiet, som skal sætte punktum i denne sag og finde ud af, hvad der er op og ned, sagde Holst til Ritzau.

/ritzau/