Regionsrådsformand vil oprette egen ambulance-tjeneste

Skrevet af admin

24/07/2016

Mest læste i dag

Mandag morgen forventer Region Syddanmark at indgive en konkursbegæring af ambulanceselskabet Bios. Årsagen til begæringen er et udestående på 31,5 millioner kroner, som regionen har til gode hos Bios.

Ifølge regionen har Bios ikke leveret planer for at betale pengene tilbage, der er realistiske.

Hvis Bios erklæres konkurs, skal andre selskaber dog ikke vente på et nyt udbud af ambulance-driften i de områder, hvor Bios kører i dag. I hvert fald ikke hvis det står til regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

- Jeg agter at arbejde for, at vi hjemtager ambulance-driften i en regional ambulance-tjeneste. Det vil kunne overføres til regionen hurtigst muligt, siger hun.

- Det vil være på ubestemt tid. Jeg har i hvert fald ingen planer om at indlede en ny udbudsproces lige foreløbig.

I den nære fremtid vil regionen afvente et konkursdekret af Bios.

- Bios har bekræftet til os, at hvis vi modregner beløbet i vores betaling til dem, så kan de ikke betale løn, fortæller regionsrådsformanden.

Efter et konkursdekret vil en kurator træde ind og overtage driften "på regionens regning", oplyser Stephanie Lose. Det betyder, at de ansatte i Bios vil få udbetalt deres løn af regionen.

Imens skal regionsrådet beslutte, hvad der skal ske med ambulancedriften fremover. Her vil Stephanie Lose arbejde for, at regionen selv står for driften.

Indtil 1. september sidste år stod Falck for driften af ambulance-tjenesten i Region Syddanmark. Men ved et udbud mistede Falck driften til to andre selskaber. Det ene af var Bios. Det andet var Responce.

Tirsdag holder regionsrådet ekstraordinært regionsmøde for at drøfte, hvad der skal ske med ambulance-driften i regionen. Her skal Stephanie Lose samle et politisk flertal for sine planer, hvis de skal føres ud i livet.

Det er ikke lykkes Ritzau at få en kommentar fra Bios.

/ritzau/