Regionsrådsmedlem efter afsløring af politikeres forbrug: Begræns rejseriet!

Region Hovedstadens politikere har de senere år brugt millioner af skattekroner, for at komme på studierejser.

Men det skal stoppes nu, mener et medlem af regionsrådet:

- Hvad pokker er meningen med at sende en stor delegation på 10 personer til Kina, "blot" for at underskrive en samarbejdsaftale?

Sådan lyder spørgsmålet dermed fra Dansk Folkepartis medlem af regionsrådet for Region Hovedstaden, Finn Rudaizky, efter at Dagens.dk via aktindsigter har afdækket, at hans politikerkollegaer i dén grad lider af rejsefeber.

Læs også: Spareivrige politikere bevilger sig selv drømmerejser til millioner

De udleverede bilag fra regionen fastslår, at det i perioden mellem 2010 og 2015 har kostet 3.072.959,50 skatteyderkroner, når politikere og medrejsende embedsmænd er taget på studieture til udlandet.

En af de dyre rejser gik i maj 2013 til Kina, hvor regningen lød på 525.847 kroner i forbindelse med underskrivelsen af en samarbejdsaftale.

En rejse der ifølge Finn Rudaizky, slet ikke blev brugt på det væsentligste spørgsmål i relation til asiaterne:

-  Et forstærket samarbejde med Kina burde ikke kunne ske, uden at man fra Region Hovedstadens side samtidig fortalte kineserne, om vore betænkeligheder med deres manglende overholdelse af menneskerettigheder. Også derfor, deltog vi fra Dansk Folkepartis side ikke i rejserne til Kina.

Regionsformand afviser pengespild
Ifølge regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), der alene har villet udtale sig skriftligt til Dagens.dk via regionens kommunikationsafdeling, har rejseriet dog på intet tidspunkt taget overhånd:

- Som en international metropol-region skal vi være åbne over for vores omverden. Vi skal tiltrække dygtige og inspirerende mennesker og virksomheder, og vi skal rejse ud i verden og lade os inspirere. Men det er klart, at når politikere rejser, skal det ske med mådehold. Og i Region Hovedstaden bliver rejseudgifterne aldrig betalt af de penge, som vi skal bruge på patienterne, og vi er generelt tilbageholdende med at bruge penge på rejser, skriver hun.

Hæstorp Andersen fastslår samtidig, at de penge der rejses for, ikke tages fra regionens kerneydelser:

- Når dette er sagt, så mener jeg ikke, at det tjener hverken patienter, borgere eller virksomheder, hvis vi aflyser al rejseaktivitet og lukker os om os selv. Men vi skal rejse med mådehold, fordi det i sidste ende er skatteborgernes penge vi rejser for, uddyber hun.

Region Hovedstaden har indenfor den seneste tid aflyst to udenlandske studierejser, som sammenlagt kostede omkring 900.000 kroner.

Læs også: Fynske politikere og ledere på langfart til Østen: Så dyr er regningen for skatteborgerne

Læs også: Havnebestyrelse klædt på fra top til tå: Brugte skattekroner på at gå i 'Mr. Herrehus'

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip