Regn og torden truer tyfon-ramt Filippinerne

Et kraftig regnvejr rammer i disse timer Filippinere, der i weekenden blev ramt af en altødelæggende tyfon, hvor mindst 10.000 mennesker har mistet livet.

Det oplyser vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut Frank Nielsen.

- På satellit-animationerne kunne det godt ligne, at der er gang i nogle kraftige tordenbyger, siger han.

Til gengæld vil vinden ikke i komme i nærheden af weekendens voldsomme tyfon. Vinden vil være frisk til hård, og nedbørsmængderne vil være let til moderat med 15 til 20 millimeter regn i timen.

- Det ligner noget tropisk regnvejr, som kommer ind over. De klarer skærerne, uden at det bliver blæsevejr, siger Frank Nielsen.

Tyfonkatastrofen, der hærgede Filippinerne i weekenden, kan være langt værre end hidtil frygtet.

Alene i byen Tacloban kan der være op til 10.000 dødsofre efter den voldsomme tyfon, anslås det fra lokale myndigheder.

Supertyfonen Haiyan skabte i weekenden fem meter høje bølger, som skyllede ind over den filippinske ø Leyte som en tsunami. Vandmasserne ødelagde næsten alt på deres vej ved kysterne på de centrale øer i Filippinerne.

Op mod 10 millioner mennesker menes ramt af uvejret, der betegnes som den værste naturkatastrofe i Filippinernes historie. Mange kæmper for at overleve uden mad, rent drikkevand og husly.

Red Barnet oplyser, at der lige nu er der kaos i byerne, hvor der ligger lig rundt omkring i gaderne. Folk er begyndt at plyndre butikker i Tacloban for at kunne overleve, beretter organisationen.

Foreløbig har den danske regering bevilget ekstra 10 millioner kroner i katastrofehjælp til Filippinerne.

Samtidig har de folkelige organisationer sat katastrofeprojekter i gang for syv millioner kroner - penge som kommer fra den særlige pulje, som Udviklingsministeriet har stillet til rådighed for dem.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip