Regnefejl? Dagpengereform kan koste dig flere tusinde kroner om måneden

A-kassernes samvirke har regnet på sagen, og de mener, at regeringens nye dagpengereform kan koste arbejdsløse flere tusinde kroner om måneden.

Reformen er lavet sådan, at det skal kunne betale sig at tage småjobs økonomisk set, men ifølge A-kassernes Samvirke, så har Finansministeriet lavet en regnefejl.

Ifølge A-kassernes Samvirkes regnestykke er der eksempler på, at folk vil miste helt op til 2708 kr. og 3168 kroner om måneden, skriver Avisen.dk.

- Det er jo helt urimeligt. Det strider imod intentionen om, at det skal kunne betale sig for ledige at tage alle typer jobs, siger Verner Sand Kirk, der er direktør for AK-Samvirke.

Reformen skulle både medføre, at man kunne tage deltidsjobs, men også i kortere perioder, uden at det går ud over økonomien.

Læs også: DF kræver fængsel for invitationer til radikale imamer

Fra A-kassernes Samvirke opfordrer de til, at man regner det hele igennem igen, inden reformen bliver vedtaget ved lov.

Ifølge beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er der ikke tale om en regnefejl.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet mener dog, at Finansministeriet har meget politik ind over deres regnestykker, og derfor kan der godt være opstået en fejl.

Han mener, man skal tage A-kassernes Samvirkes anke alvorligt.

Da dagpengereformen i 2010 blev gennemført, regnede man i ministeriet ud, at der 2000 til 4000 ville ryge ud af systemet.

Det tal endte på 34.000 det første år. Nu er tallet på over 70.000.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip