Regningen for skæve ejendomsvurderinger ender hos kommunerne

»Det er rigtigt, at det er kommunerne, der skal betale boligejernes penge tilbage, hvis grundværdien har været sat for højt. Reglerne er rimelig klare. Når det gælder ændringer af vurderingerne, er der ikke nogen kompensation at hente for kommunerne, det kræver en særskilt aftale med regeringen,« siger specialkonsulent Mette Rosenbeck fra Kommunernes Landsforenings (KL), der følger sagen tæt.

»Det er klart, at hvis dette ender med, at kommunerne får en kæmpe regning, så vil vi naturligvis tage spørgsmålet op med regeringen,« siger KLs formand, Erik Nielsen (S).

I Herlev Kommune siger den socialdemokratiske borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), »at når staten kvajer sig, så må den selv rydde op efter sig«. Han forventer derfor, at regeringen kompenserer kommunerne for udgifterne.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) vil ifølge Politiken ikke kommentere på konsekvenserne af »forskellige hypotetiske løsningsmodeller« eller svare på spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne vil blive kompenseret.

»Regeringen er meget optaget af, at vi får løftet kvaliteten af ejendomsvurderingerne, så danskerne kan have tillid til den ejendomsvurdering, de får. I regeringen arbejder vi på højtryk for at lande en model. Jeg forventer at kunne præsentere en solid og samlet løsning i løbet af få uger,« skriver ministeren til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip