Rejsebureau skal erstatte konkurs-aflyste flybilletter

Skrevet af admin

24/06/2016

Mest læste i dag

To rejsebureauer skal op med pengepungen og betale erstatning til to forbrugere, der havde købt flybilletter, som ikke kunne bruges, fordi flyselskabet gik konkurs. Det har Forbrugerklagenævnet afgjort.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan afgørelserne få betydning for yderligere 255 forbrugeres sager.

I den ene sag havde forbrugeren købt flybilletter gennem rejsebureauet. Da billetterne skulle bruges, gik flyselskabet konkurs, og flyrejsen blev aflyst. Rejsebureauet nægtede at betale pengene tilbage for billetkøbet.

Det har Forbrugerklagenævnet nu afgjort, at bureauet skal, fordi det ikke havde gjort det tilpas tydeligt, at billetterne blev solgt på vegne af et flyselskab.

I den anden sag krævede en forbruger 34.000 kroner i erstatning. Igen var en konkurs hos flyselskabet årsag til, at flybilletterne ikke kunne bruges. Her blev biletterne solgt fra en fysisk butik.

Forbrugerklagenævnet har også i dette tilfælde fundet, at rejsebureauet ikke gjorde det tydeligt nok, at det ikke var aftalepartner med forbrugeren, men at det solgte billetterne på vegne af et flyselskab.

- Et rejsebureau skal tydeligt gøre det klart for forbrugeren, hvis det indgår en aftale på vegne af andre. Det skal også oplyse, hvilke konsekvenser det har for forbrugeren, siger Niels C. Beier, der er vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Hvis det ikke fremgår tydeligt, vil rejsebureauet blive anset for at være forbrugerens aftalepart.

I en tredje sag er Forbrugerklagenævnet kommet frem til, at et onlinerejsebureau var forbrugerens aftalepart, men at forbrugeren ikke skal have erstatning.

I den sag havde forbrugeren selv forsøgt at annullere billetterne med henvisning til flyselskabets fortrydelsesret. Den fortrydelsesret var ifølge Forbrugerklagenævnet ikke brugbar, da forbrugeren indgik handlen med rejseselskabet som aftalepart.

/ritzau/