Rejsebureauer: Danskerne rejser stadig til Indien

Skrevet af admin

15/01/2014

Dagens topnyheder

De seneste års voldtægter i Indien har ikke lagt en dæmper på danskernes lyst til at pakke kufferten og tage til det folkerige land i Asien.

Den seneste hændelse var tirsdag aften, hvor en 51-årig dansk kvinde angiveligt blev udsat for en gruppevoldtægt i hovedstaden New Delhi.

Både Kipling Travel, Jysk Rejsebureau, Albatros Travel og STA Travel melder, at de alvorlige hændelser i Indien tilsyneladende ikke har holdt danskerne fra at bestille rejser til landet.

- Det er ikke gået ubemærket hen, men det har ikke influeret på vores rejser til Indien. Faktisk så vi en stigning i rejser til Indien i 2013, siger direktør for Kipling Travel Lars Gundersen til Ritzau.

Han anerkender dog, at tirsdagens hændelse og en samlet sum af negativ presseomtale kan påvirke rejser til Indien senere hen.

Hos Jysk Rejsebureau mærker man stadig danskernes interesse for rejser til Indien. Dog bemærker man, at kunderne spørger mere ind til sikkerheden inden rejsen.

- Dialogen med vores kunder handler mere om deres personlige sikkerhed, end den gjorde tidligere, siger direktør hos Jysk Rejsebureau Niels Amstrup.

Derudover har man hos rejsebureauet set en tendens til, at færre rejser alene rundt på egen hånd i Indien. Mange planlægger aktiviteter inden rejsen, så de ikke er overladt til sig selv.

Rejseselskaberne mener, at det vigtigste er at forberede de danske turister på, hvad de skal være varsomme med, når de rejser rundt i Indien.

- Vi siger til dem inden rejsen, at de skal låse deres penge inde, og at de skal passe på med at begive sig ud på egen hånd, især om aftenen, siger pressechef i Albatros Travel, Steen Albrechtsen.

Siden august sidste år er blandt andet en kvindelig fotograf, en schweizisk turist, en amerikansk turist og en amerikansk velgørenhedsarbejder blevet udsat for voldtægt, og tirsdag aften gik det altså angiveligt ud over en dansk kvindelig turist.

/ritzau/