Rejsebureauindehaver fra Thisted tiltalt for menneskesmugling

En filippinsk født kvinde er tiltalt for at have hjulpet et større antal filippinske statsborger til ulovlig indrejse i Danmark og videre til andre Schengen-lande. Den tiltalte er en 43-årig kvinde fra Thisted, der har drevet rejsebureauet Denphil Travel and Tours fra adressen Hundborgvej 74 i Thisted. Det var gennem dette rejsebureau, at kvinden angiveligt har formidlet flybilletter og visumbistand til mere end 1.000 filippinske statsborgere. I anklageskriftet skulle der være tale om en fortjeneste på flere millioner kroner, skriver epn.dk.

De mange filippinere har rejst på turistvisa udstedt af en skandinavisk ambassade i Asien, der menes at have været ført bag lyset af den 43-årige kvindes nu konkursramte rejsebureau. Denphil Travel and Tours blev etableret den 1. januar 2010, men er sidenhen krakket.

Overskud til velgørenhed
Kvindens forsvarer er advokat Mikkel Nielsen. Han mener ifølge epn.dk, at sagen er blæst ud af proportioner. Hans klient erklærer sig uskyldig i menneskesmugling, men erkender samtidig, at ikke alle visumansøgninger gennem rejsebureauet er kørt efter bogen. Herudover er der ifølge forsvareren ikke tale om, at kvinden har beriget sig selv. Overskuddet fra rejsebureauet skal angiveligt have været brugt på velgørenhedsarbejde i Filippinerne.

Indehaveren af Denphil Travel and Tours blev anholdt i december måned 2011, og på et otte timer langt retsmøde blev den nu 43-årige filippinske kvinde varetægtsfængslet sigtet for organiseret menneskesmugling.

Sagen har været efterforsket af Rigspolitiets nationale efterforskningscenter i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Strafferammen er op til otte års fængsel.

 

Dagens Gossip