Rejseguider afslører danske øers hemmeligheder

Vidste du, at der bliver lavet vingummier ud af tang på Bornholm? At Fanø hvert år lægger omgivelser til verdens største drageflyvning- og dragebygningstræf, der for en periode mere end fordobler antallet af mennesker på øen? Eller for den sags skyld at der på Langeland er anlagt en dykkersti, der gør det muligt at opleve særlige undervandsspor fra stenalderens bosættelser?

Sådan er det danske ø-rige fuld af særkender, som langt de fleste danskere aldrig har stiftet bekendtskab med. Det har Færgen imidlertid sat sig for at lave om på med en ny rejseguide, der samler alle de unikke oplevelser, der er at finde på rederiets destinationer. Der er tale om henholdsvis Bornholm, Samsø, Langeland, Als og Fanø.

Øerne bliver her præsenteret i noget så særpræget som datingprofiler, der giver et helt nyt syn på øerne ved at præsentere læserne for information, som ikke findes i gængse guider. Som eksempelvis at Samsø engang bestod af to øer, som - ganske apropos dating-scenariet - nu er smeltet sammen.

- De nye rejseguider sætter fokus på det overflødighedshorn af sjældne oplevelser, som øerne gemmer på. At pakke dem ind i datingprofiler er en sjov måde at præsentere turistdestinationer, men det er også et oprigtigt forsøg på at kæde øerne sammen med de rigtige målgrupper. På den måde sidder dating-perspektivet lige i skabet, for når man skal på ferie, handler det jo om at finde det helt rigtige match til sig selv og familien, siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef hos Færgen.

Helt klædt af bliver øerne dog ikke. Til syvende og sidst er der således tale om forhold, der i forvejen er kendt af offentligheden. I mange tilfælde dog kun for et begrænset, lokalt publikum, hvilket Færgen håber på at kunne ændre med det det nye initiativ, der har til formål at give hele Danmark ø-kuller af den positive slags.

Dagens Gossip