Rejser i flere måneder? Derfor skriver kvinder mystiske Facebook-opdateringer

Er der også pludselig forbavsende mange kvinder i dit Facebook-netværk, som tilsyneladende skal på lange ferier til eksotiske steder? Eller sådan virker det i hvert fald.

Kvinderne skal nemlig ikke ud og rejse. De mystiske statusopdateringer som for eksempel "Jeg rejser til Paris i 18 måneder" handler i virkeligheden om noget langt mere alvorligt - nemlig brystkræft.

På Facebook kører opfordingen rundt fra kvinde til kvinde i alt hemmelighed. De opfordrer hinanden til at skrive den specielle status, som i virkeligheden er deres fødselsdag forklædt i en hemmelig kode.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hver måned i året har fået tildelt en rejsedestination (fx. januar = Mexico, maj = Paris osv. ) og antallet af måneder, man ønsker at rejse, er datoen.

Har man fødselsdag den 5. januar bliver den mystiske besked, som kun andre kvinder forstå: "Jeg tager til Mexico i 5 måneder."

Kædebeskeden er altså en viral kampagne, som skal øge bevidstheden omkring brystkræft, men hvem som står bag er uvist.

I tidligere ligende kampagner har kvinderne skrevet mystiske beskeder om farven på deres BH, hvor de stiller håndtasken, og om de var i et forhold eller ej. Nu er det så fødselsdage forklædt som rejser, der skal skabe undren hos alle ens Facebook-venner.

LÆS OGSÅ: Alternativ opdragelse: Pinlig far tog alt for korte shorts på i protest mod datters tøj

Mange er allerede hoppet med på kampagnen. Blandt andet Transportminister Pia Olsen Dyhr, som i august skabte stor undren hos sine Facebook-venner, da hun pludselig bedyrede, at hun tog til Las Vegas i hele 30 måneder.

Budskabet om brystkræft gik dog ikke klart og tydeligt igennem. Flere gættede på, at ministerens Facebook-side var blevet hacket - og selv ikke politiken.dk kunne gennemskue, hvad Pia Olsen Dyhr havde gang i.

Se den tophemmelig månedskode her:

Januar - Mexico
Februar - London
Marts - Miami
April - Dominikanske Republik
Maj - Paris
Juni - Rome
Juli - Hawaii
August - Californien
September - New York
Oktober - Puerto Rico
November - Las Vegas
December - Australien. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip