Rejsetip: Road trip i USA - på cykel

En undersøgelse blandt rejselystne danskere, viser nemlig, at næsten hver femte dansker ønsker at opleve verden gennem en cykeltur

At opleve verden fra en cykelsadel er en inspirerende oplevelse. Tager du på cykel- eller mountainbiketur, går det hurtigt nok til at adrenalinen pumper rundt i kroppen, men samtidigt langsomt nok til, at du kan nyde den natur, du hurtigt bliver en del af. En kombination, der tiltaler danskerne.

Der er mange grunde, til at cykling som rejseform vinder frem – Eventyreren og cykelentusiasten Nicolai Bangsgaard siger:

- Man får et helt andet indtryk af landenes kultur, lokalbefolkning og natur fra cyklen – og her handler det ikke om at cykle stærkt – vi skal opleve og mærke verden, mens vi cykler.

En cykelnation

General Manager Niels Amstrup fra Jysk Rejsebureau fortæller, at cykelrejserne møder danskernes stigende efterspørgsel efter unikke ferieoplevelser.

- Danmark er en cykelnation, og danskerne elsker at cykle. Samtidig oplever vi i stigende grad en efterspørgsel efter mere adventure-prægede ferier med unikke oplevelser. Dette kombineret med Jysk Rejsebureaus store erfaring med bl.a. rejser i USA gør det helt naturligt for os at tilbyde cykelrejser over there, siger Niels Amstrup.

Gratis Foredrag: Kom til gratis rejseforedrag om USA og Canada i Aalborg, Århus eller Herning og få masser af inspiration til din næste rejse i Nordamerika. Læs mere om arrangementerne her.

Hos Jysk Rejsebureau har to nye ture set dagens lys. Touring og Adventure specialist Tore Grønne er rejseleder på de to nye unikke cykelrejser til USA, som du kan læse mere om her:

Cykelrejse blandt Colorados tinder

Cykelrejsen for bjergelskeren, der er til høje pas, åbne vidder og enorme udsigter. For her køres der på tværs af bjergkæden Rocky Mountains, gennem Colorado. Turen er spektakulær cykling i hjertet af USA og landets største bjergkæde – krydret med masser af lokal kultur, fascinerende historie samt lækker lokal mad (hvad med en klapperslange-hotdog?), der passende kan skylles ned med den øl, Colorados mange mikrobryggerier er så kendt for. Læs mere om Cykelrejsen i Colorado her.

Cykelrejse i Utahs natur

På cykel opleves Utahs storslåede nationalparker, også kaldet USAs øde hjerte. Utah byder på flere af USA’s absolut mest spektakulære og surrealistiske nationalparker. Enorme orange bjergformationer, vidunderligt underlige klippetårne, øde ørkener, snævre slugter, uendelige horisonter og finurlige flækker ligger spredt i hjertet af USA.

Turen starter i Utahs lille outdoor-hovedstad, Moab, og snart cykles der mellem vilde orange klippe landskaber i Arches Nationalpark – den første af fire nationalparker, man kommer til undervejs. Med dækkenes summen og vores egne åndedræt som de eneste lyde, cykler vi gennem øde områder til nationalparkerne Capitol Reef, Bryce og Zion.

Mellem godbidderne i form af nationalparkerne (og måske en klapperslangekage eller to på restauranten i Torrey) venter surrealistiske landskaber med åbne vidder, dramatiske slugter, sære klippeformationer, skovklædte bjergsider og – ikke mindst – god tid til at suge det hele til sig fra cykelsadlen. Læs mere om cykelrejsen i Utah her.

Læs mere om USA her hos Jysk Rejsebureau.

Denne artikel er leveret i samarbejde med Jysk Rejsebureau.

Dagens Gossip