Rekord: 120 millioner amerikanere så Super Bowl i tv

Skrevet af admin

03/02/2015

Mest læste i dag

Et rekordstort antal amerikanere fulgte med på tv, da sæsonfinalen i amerikansk fodbold, Super Bowl, blev spillet natten til mandag dansk tid.

120,8 millioner amerikanere var på plads foran skærmen, og transmissionen blev dermed den mest sete tv-udsendelse nogensinde i USA.

Den tidligere rekord lød på 111,5 millioner og blev sat under Super Bowl sidste år.

I gennemsnit så 114,4 millioner tv-seere med under dette års kamp, mens 118,5 millioner fulgte det store pauseshow, hvor Katy Perry, Missy Elliott og Lenny Kravitz optrådte.

Det oplyser NBC, som havde tv-rettighederne til finalen, hvor New England Patriots slog Seattle Seahawks 28-24 efter en dramatisk finale.

Efter de to første quarters havde både Seahawks og Patriots 14 point, men i tredje quarter eksploderede Seahawks med 10 point og gik dermed ind til de afsluttende 15 minutters spilletid med en føring på 24-14.

Seahawks var dermed på vej til at gentage triumfen fra sidste år, da holdet vandt sin første Super Bowl.

Men Patriots leverede en god slutspurt, og i de sidste minutter lykkedes det at hive sejren hjem. Den tætte afslutning var givetvis med til at trække endnu flere seere til.

Ifølge analyseinstituttet Nielsen, der kortlægger amerikanernes tv-vaner, fulgte 47,5 procent af de amerikanske husstande årets Super Bowl på tv.

/ritzau/Reuters