Rekord: 88.000 vil læse videre

Ansøgertallet til de videregående uddannelser slår i 2013 alle rekorder. De foreløbige tal viser, at i alt 88.078 ved søgningsfristens udløb har søgt om optagelse, skriver Uddannelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Det er 7312 flere end i det foreløbige rekordår 2012, og uddannelsesminister Morten Østergaard (R) glæder sig over stigningen.

- Det er helt afgørende for Danmarks fremtid, at vores uddannelsesniveau følger med udviklingen og efterspørgslen. Danmark har behov for innovative unge med idéer og virkelyst, som kan omsættes til nye løsninger og arbejdspladser og dermed sikre fortsat vækst og velstand.

- Årets ansøgningstal er udtryk for, at vores unge er stærkt motiverede for at uddanne sig, og at vi er på rette kurs mod regeringens mål om den bedst uddannede generation nogensinde. Jeg er derfor meget tilfreds med tallene, siger Morten Østergaard.

Fristen for at søge i kvote 1 udløb 5. juli klokken 12, mens fristen for at søge i kvote 2 udløb 15. marts.

I marts havde 50.084 indsendt en ansøgning om optagelse, hvilket også er rekord.

15. marts-tallene dækker også over ansøgere med internationale eller udenlandske adgangsgivende eksaminer og ansøgere til uddannelser, hvor der som led i adgangskravene indgår en optagelsesprøve, en optagelsessamtale eller lignende.

Det endelige ansøgningstal opgøres midt i juli. Her vil ansøgninger fra personer, der har ansøgt uden NemId og personer, der har fået dispensation fra at søge digitalt, være regnet med.

Tallet vil derfor være endnu højere.

/ritzau/

Dagens Gossip