Rekord i vente: Dansk jul erstattes med sol, varme og palmesus

Flere danskere end nogensinde forventes at rejse på charterferie i julen, og mange vælger også at fejre nytåret under fremmede himmelstrøg.

- At holde jul under palmerne er de seneste år blevet mere og mere populært, men i år falder juledagene så gunstigt, at endnu flere har mulighed for at komme fra kulde til varme i juleferien, siger Peder Hornshøj, der er administrerende direktør i Bravo Tours.

Spies advarer: Mangel på rejser til jul og nytår

Skolerne og mange arbejdspladser holder juleferie fra 22. december. Det passer perfekt med, at lørdag er den ugedag, de fleste charterfly letter. I år er det således ikke nødvendigt at skaffe sig ekstra fridag for at få en ferieuge til at passe ind i charterarrangørernes rejsekalender.

- På nogle af vore hoteller gøres der noget ekstra ud af at fejre jul med traditionel dansk stemning. Mange familier har julegaverne med og hygger sig dels på værelset, dels i restauranten. I mange familier har man droppet de store gaver og lader en julerejse være familiens fællesgave. Andre rejser væk i julen for at slippe for juleræs og -halløj, siger Peder Hornshøj.

Undersøgelse: Svigerfamilien er upopulære rejsepartnere

Julerejserne bestilles ifølge Bravo Tours-direktøren tidligere i år end foregående år, og især 14-dages rejserne er der øget efterspørgsel på.

- Der går nogle år, inden højtidsdagene ligger lige så gunstigt i kalenderen som i år. Det er sandsynligvis derfor, at så mange benytter sig af lejligheden til at prøve at holde jul under palmerne, siger Peder Hornshøj.

Dagens Gossip