Rekord-komet

Nu sætter kometen Kristoffer Hari på blot 15 år en endnu vildere rekord.

I går løb han 10.43 i det indledende heat til Copenhagen Open. Dermed er Hari den hurtigste 15-årige løber i Europa - nogensinde!

Den unge løber er selv meget overvældet, men holdt hovedet koldt under selve løbet.

Meget spændt

- Jeg tænkte ikke rigtigt på noget, mens jeg løb. Jeg var meget spændt før løbet, for jeg vidste ikke om min træning ville have nogen virkning. Efter de første 5-10 meter kunne jeg dog godt se, at jeg havde fået en god start. Så skulle jeg bare holde farten. Der gik kun 10 sekunder, fra jeg kom over stregen til resultatet kom frem på skærmen. Men når man står og venter, føles det som meget lang tid. Jeg var vildt spændt, siger Kristoffer Hari til BT.

Han bliver flere gange afbrudt i sin talestrøm af lyde fra Facebook, der kræver hans opmærksomhed. Det vælter ind med lykønskninger fra venner og familie.

- Jeg bliver bombarderet, griner han.

Helt stille på stadion

Også de fremmødte tilskuere på Hvidovre Stadion blev fuldkommen overrumplet af fantom-tiden, fortæller formanden for Hvidovre Atletik og Motion, Martin Roald-Arbøl.

- Der var helt stille på stadion, da han startede. Og da resultatet kom op på skiltet, var det sådan: POW. Vi kunne godt se, det var en hurtig tid, da han startede. Men der var ingen, der havde forventet, at den var så hurtig. Han er bare en klasse bedre end alle de andre, siger Martin Roald-Arbøl, der som starter selv skød løbet i gang.

10.43 er seks hundrededele hurtigere end den tidligere europarekord på 100 meter. Og den tilhørte ingen ringere end den olympiske guldmedaljevinder Mark Lewis-Francis, der i 2004 vandt OL-guld for Storbritannien på 4x100 meter. Det drømmer Kristoffer Hari nu også om.

Kan opnå det samme

- Det er fantastisk at blive skrevet ind i historiebøgerne på den her måde. Det er meget overvældende. Kigger man på hans (Mark Lewis-Francis, red.) udvikling, tror jeg, at jeg kommer til at løbe hurtigere end ham. Det er realistisk, at jeg kan opnå det samme som ham, siger den 15-årige hurtigløber om briten, der også har EM-sølv fra 2010 på medaljehylden.

Kristoffer Haris nye super-tid er samtidig en tangering af den tredjehurtigste 100 meter nogensinde blandt alle danske løbere.

Mortens Jensens danske rekord på 10.29 ligger nu kun 14 hundrededele væk for det unge løbemonster.

I næste weekend skal Kristoffer Hari for første gang løbe i udlandet. Det sker i Tyskland, hvor han skal dyste ved et af verdens største ungdomsstævner. Til juli gælder det så ungdoms-OL i Utrecht i Holland.

Dagens Gossip