Rekord: Unicef Danmark samlede 200 millioner ind i 2015

Skrevet af admin

20/01/2016

Mest læste i dag

Unicef Danmark samlede flere penge ind til velgørende arbejde i 2015 end nogensinde tidligere.

Alt i alt havde organisationen indtægter på lige knap 205 millioner kroner, hvilket er 57 procent mere end året før.

Resultaterne kommer dog på en noget trist baggrund, fortæller generalsekretæren for Unicef Danmark, Steen M. Andersen.

- Det er jo sådan, at et år, som er dårligt for menneskeheden, er godt for os. Når vi oplever to store katastrofer som Nepal-jordskælvet og flygtningekrisen, så er der en afsmittende effekt på vores økonomi.

- Men vi har også fået 5000 flere såkaldte verdensforældre, som støtter os hver måned med det lange, seje træk, siger han.

Samtidig er det også for alvor lykkedes for Unicef at få erhvervslivet til at støtte op om arbejdet med at forbedre børns vilkår verden over.

Hvor virksomheder i 2014 spyttede 3,7 millioner i kassen, blev summen tidoblet til 37 millioner sidste år. Det skyldes blandt andet bidrag fra Lego, Bestseller, Velux Fonden og Maersk Drilling.

- Vi har arbejdet de sidste to-tre år på at få erhvervslivet med som en større økonomisk partner, og vi fik en lang række aftaler til at falde på plads i 2015.

- Aftalerne med Lego og Maersk rækker også ind i 2016, og derfor er der en fair chance for, at vi kan matche resultatet i år, siger Steen M. Andersen.

Når Unicef Danmarks omkostninger på 50 millioner kroner er trukket fra, er der 1555 millioner kroner tilbage til hjælpearbejdet. Og pengene er faktisk næsten brugt allerede.

- Pengene er løbende blevet overflyttet til vores moderorganisation, så de kan komme ud at arbejde.

Det er selvfølgelig altid rart at have en velspækket bankbog, men pengene skal jo derud, hvor de gør gavn, siger Steen M. Andersen.

/ritzau/