Rekordfå dræbt i trafikken i 2012

Opgørelsen viser, at antallet af dræbte er faldet med 24 procent i forhold til 2011. Sammenligner man med situationen for ti år siden, i 2002, er der sket et fald på 64 procent.

Otte personer blev dræbt på motorveje i 2012, og ifølge Vejdirektoratet er det markant lavere end forventet. Det er samtidig det laveste antal dræbte på motorveje i statistikkens historie.

Udviklingen betyder også, at Færdselssikkerhedskommissionens mål for udgangen af 2012 blev indfriet. Målet var på maksimalt 200 dræbte. Den positive udvikling har efterfølgende fået kommissionen til at sætte et nyt mål. I en ny handlingsplan for trafiksikkerhed frem mod 2020, som blev offentliggjort i maj, er målet, at der om syv år er højest 120 dræbte, 1.000 alvorligt tilskadekomne og 1.000 lettere tilskadekomne i trafikken.

Udviklingen i Danmark har udløst en såkaldt PIN-pris, som det europæiske råd for trafiksikkerhed tildeler lande, der formår at forbedre sikkerheden på vejene. Det fik mandag Justitsminister Morten Bødskov (S) til at rose den danske indsats for trafiksikkerhed.

»Jeg håber, at prisen vil give alle aktører inden for dansk færdselssikkerhed yderligere inspiration og gåpåmod til at fortsætte indsatsen med at nedbringe antallet af trafikdræbte,« lød det fra justitsminister Morten Bødskov.

Dagens Gossip