Rekordforsøg: Verdens største burger skal være på 400 kilo

400 kilo kød, 18 kilo salat, en bolle på 1,20 meter i diameter og en specialbygget ovn. Omtrent sådan lyder opskriften, hvis du vil lave verdens største burger, der kan købes på menu. Og det er lige præcis det, burgerkæden Byens Burger i Aarhus pønser på.

Den nuværende rekord tilfalder ellers burgerens hjemland, USA, men det vil burgerkæden nu lave om på. Og man regner med, at det er noget, der vil få aarhusianerne til at gøre store øjne, når rekordforsøget finder sted lørdag den 23. november på Banegårdspladsen i Aarhus.

- Det bliver en skør og festlig begivenhed, og vi forventer, at flere hundrede sultne stiller sig i kø for gratis at smage vores rekordburger, siger direktør Arash Irannejad forventningsfuldt og glæder sig til at være med til at sætte Aarhus, og dermed hele Danmark, på det kulinariske verdenskort med sit usædvanlige rekordforsøg.

Målet er Guinness Worlds Records

Begivenheden afholdes for at fejre, at restauranten forventer at få burgeren officielt optaget i Guinness Worlds Records som verdens største burger på menu. Før målet er nået, er der dog en lang række strenge krav, der skal opfyldes.

Læs også: Aarhusiansk burger-konge vil lave burger på 400 kilo

Arash Irannejad fortæller, at han i halvandet år har været i dialog med Guinness for at forberede sig til den store burgerbegivenhed og det kommende rekordforsøg.

For at blive optaget i rekordbogen skal burgeren efter præsentationen stå et år på menuen og sælges mindst én gang for at kunne løbe med den officielle verdensrekord.

Eksperter skal hjælpe kokkene

Før burgeren overhovedet er serveringsklar for det sultne publikum, får kokkene sved på panden, når deres udfordring i køkkenet begynder. For bøffen kommer til at bestå af 400 kilo hakket oksekød. Eller lige så meget, som en velvoksen jersey-ko vejer.

Bøffen skal steges i en ovn, som er specialdesignet af Århus Tekniske Skole. Udfordringen er, at bøffen skal være gennemstegt, se indbydende ud og samtidig smage godt. Også burgerbollen bliver en vanskelig opgave, fordi dens størrelse gør det svært at få den bagt jævnt, uden at blive tør.

- Det bliver bestemt ikke nemt, men vi tror på, at det bliver en fantastisk dag med en masse glade mennesker, og at det hele lykkes, understreger Arash Irannejad.

Rekordforsøget finder sted klokken 14 lørdag den 23. november på Banegårdspladsen i Aarhus, hvor det vil være muligt både at se og smage på den 400 kilo kæmpe burger.

Fakta

Højde: 55-60 centimeter

Diameter: 120 centimeter

Salaten: Består af 18 kilo salat

Tilberedningsmåde: bøffen steges i 15 timer i en specialbygget ovn.

Nuværende rekordindehaver: 350 kilo burger, USA

Prisen for burgeren på menukortet bliver 47.700 kroner – og da den kræver en helt særlig tilberedning, skal den bestilles senest 3 dage før brug.

Dagens Gossip