Rekordgammel Bond-babe forfører Agent 007

James Bond er bedst kendt for sine hårdtslående heltegerninger og sin ekstravagante hang til Dry Martini og unge, billedskønne kvinder.

I den nyeste film "Spectre", der har premiere i London mandag aften og i Danmark på fredag, skifter Bond dog stil og indleder en romance med en noget ældre kvinde i skikkelse af den 51-årige Monica Bellucci.

Hun bliver dermed den ældste Bond-babe nogensinde, og hun blev selv overrasket, da hun fik opkaldet om rollen.

- Jeg antog først, at de ville have mig til at spille den nye M, siger Monica Bellucci til den britiske avis The Telegraph med henvisning til Bonds kvindelige chef i MI6.

- Men da Sam (instruktøren Sam Mendes, red.) forklarede, at de ville have en voksen kvinde til at forføre Bond for første gang, indså jeg, at dette ville blive revolutionerende.

- Det er sådan et flot eksempel at sætte for andre kvinder, siger hun.

Ud over den ældste Bond-pige udmærker "Spectre" sig også ved at være den længste Bond-film nogensinde med en varighed på 2 timer og 28 minutter.

Det betyder dog ikke, at den er langtrukken, mener de britiske medier, der begejstrede enes om, at "Spectre" måske er den bedste film om Agent 007 nogensinde.

Forfatter til bogen "James Bond - helte og skurke", Jacob Wendt Jensen, synes, at det er fantastisk, at folkene bag Bond-filmene eksperimenterer med en ældre Bond-pige.

Ifølge forfatteren skal det ses som et led i en længere udvikling, hvor Bond-pigerne i 1960'erne alene blev udvalgt, fordi de så godt ud.

- Siden dengang er Bond-pigerne i takt med kvindefrigørelsen blevet mere selvstændige, så det nogle gange er med deres egen fri vilje, at de ender med Bond, siger Jacob Wendt Jensen.

- Så de er blevet mere ligeværdige med James Bond, siger han.

Jacob Wendt Jensen hæfter sig også ved, at det ikke kun er kvinderne i Bond-universet, der står over for ændring:

- Man snakker jo også om, at når der skal komme en ny Bond efter Daniel Craig, skal han så være sort eller homoseksuel, eller hvad skal der ske? Og det er sjovt, at mere og mere bliver tilladt i Bonds univers.

ritzau/

Dagens Gossip