Rekordhøjt antal indsatte er indberettet for ekstremisme

Antallet af fængselsindsatte, som bliver indberettet til Politiets Efterretningstjeneste (PET) for at give udtryk for ekstremistiske holdninger eller tale om at tage til Syrien, er rekordhøjt.

Det skriver Metroxpress.

Siden Omar El-Hussein angreb Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade i København i februar 2015, har fængslerne frem til april i år lavet 254 indberetninger om 175 fanger for radikalisering og ekstremisme til PET.

Det viser tal fra Kriminalforsorgen.

I 2013 indberettede man syv fanger, mens 16 blev indberettet i 2014 efter mistanke om, at de var blevet radikaliseret i fængslet.

Justitsminister Søren Pind (V) vil allerede i næste uge indkalde til forhandlinger på området.

- De danske fængsler skal ikke være steder, hvor der er frit spil til at udbrede ekstremistiske og radikaliserede overbevisninger, skriver han til Metroxpress.

- Regeringen har taget en række initiativer for at modvirke radikalisering i fængslerne. Jeg har desuden indkaldt partierne til drøftelser om radikalisering i næste uge, i den forbindelse vil radikalisering i fængsler også blive et tema.

Fængsler er ofte et udklækningssted for ekstremister, fastslår det britiske indenrigsministerium i en rapport fra april, hvor man foreslår, at terrordømte og radikaliserede fanger samles i særlige fængsler.

Det bør vi også gøre, mener formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

- Det gør vi allerede ved rockere og bandemedlemmer, siger han og peger på, at de 20-25 terrordømte og radikaliserede ikke kan påvirke andre, hvis de bliver samlet på særlige afdelinger.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, vil tage det op med regeringen, mens Trine Bramsen (S) skriver:

- Risikoen er, at de opildner hinanden. Omvendt kan man målrette indsatsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip