Rekordmange alenebørn søger asyl i Sverige

Stadig flere uledsagede børn kommer til Sverige for at søge asyl.

I forrige uge søgte 1551 børn, der er kommet alene til Sverige, om asyl i Sverige, skriver Smålandsposten ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Det er rekord for en periode på en uge, skriver avisen, der også oplyser, at børnene bliver stadig yngre.

Der er tale om børn på 12, 13 og 14 år.

- Det er en global krise, der påvirker Sverige, og der er krisesituation i kommunerne. Man må løse det fra dag til dag, for alle prognoser slår helt enkelt fejl, siger Marcus Johansson, der er koordinator for modtagelsen i Växjø kommune, til avisen.

I alt søgte 7148 personer asyl i Sverige fra mandag i forrige uge til søndag, siger tal fra Migrationsverket, den svenske udlændingestyrelse.

De fleste asylansøgere er fra Syrien, Irak og Afghanistan.

I Malmø siger myndighederne, at de hæver beredskabet for at håndtere situationen.

Der arbejdes på højtryk for at finde husly og mad til asylansøgerne.

I øjeblikket tager Malmø sig af flere end 1000 uledsagede asylbørn. De bor rundt om i byen, og der er stærkt behov for flere steder, hvor de kan være.

Det betyder i praksis, at byen nu går fra kriseberedskab et til kriseberedskab to, skriver kommunen ifølge nyhedsbureauet TT på sin hjemmeside.

Kriseberedskab to indebærer, at der er indtruffet en alvorlig hændelse.

- I praksis betyder det, at vi nedsætter en krisestyringsgruppe, som består af et antal forvaltningschefer, og som ledes af stadsdirektøren, siger Per-Erik Ebbeståhl, byens trygheds- og sikkerhedsdirektør, på hjemmesiden.

- Hele Malmø by samler sine ressourcer på en mere klar måde, så vi hurtigere kan styre og træffe beslutninger, siger han.

/ritzau/TT

Dagens Gossip