Rekordmange danske strande får blå flag

Det er Friluftsrådet, der har ansvaret for at tildele strande og havne de karakteristiske blå miljøflag i Danmark, og blandt de europæiske lande er det kun Spanien, Frankrig og Italien, der har flere.

»Jeg er utroligt glad for, at vi i år får endnu flere danske badestrande med det blå flag. Det vidner om, at kommunerne går op i at sikre deres strand- og havnegæster en god og sikker oplevelse,« siger Brian Samuelsson fra Friluftsrådets Blå Flag program.

De karakteristiske blå flag er et internationalt miljømærke, der kun gives til de strande og havne, der gør en ekstra indsats for miljøet og sikkerheden. For landets badestrande gælder det blandt andet om at sikre, at der ikke er mere end 250 meter mellem livreddertårnene. Derudover skal der være en førstehjælpskasse til rådighed, og der skal være en nødtelefon.

»Det er et helt specifikt sæt kriterier til strandene og til havnene. På strandene går vi meget op i sikkerhed, og på havnene holder vi blandt andet øje med, at vandet ikke forurenes,« siger Brian Samuelsson.

Sammenlignet med 2012 er der givet nye blå flag til i alt seks kommuner, heriblandt Aarhus og Assens. I Friluftsrådet er man glade for resultatet, men man slår fast, at det også handler om at forbedre de badesteder, hvor miljø og sikkerhed stadig halter.

»Vi vil naturligvis være glade for flere blå flag i landet fremover. Men det handler også om at få løftet bundniveauet. Der er strande og havne i Danmark, der hænger lidt med numsen i vandskorpen. Dem vil vi gerne havet gjort bedre,« siger Brian Samuelsson.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip