Rekordmange håndværkere vil være pædagoger

3.307 elever med en erhvervsskoleuddannelse søger nu ind på en videregående uddannelse via kvote 2. Det er en stigning på 50 procent i forhold til sidste år.

Det viser nye tal fra Uddannelsesministeriet, som generelt har oplevet rekordhøje ansøgertal til de videregående uddannelser, skriver metroxpress.

- Det er en virkelig positiv udvikling. Det er et vigtigt signal om, at en erhvervsuddannelse også kan være vejen til en videregående uddannelse, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til metroxpress.

De uddannelser, der hitter mest blandt unge med en erhvervsuddannelse, er pædagog, sygeplejerske og bygningskonstruktør.

Forskningsleder Torben Pilegaard Jensen fra Det Nationale Institut for Kommuner og Regioners Analyse og Forskning glæder sig over udviklingen.

- Det er rigtig godt, at dem, der har en praktisk erfaring, vælger at videreuddanne sig. Det er utrolig vigtigt for vores evne til at skabe innovation og private job, siger han og peger dog på, at der fortsat er plads til forbedringer.

- Der mangler bedre muligheder for, at dem med en erhvervsuddannelse kan komme videre i systemet, siger Torben Pilegaard Jensen til metroxpress.

Han mener, at man skal kunne tage en erhvervsuddannelse med højniveaufag, og at det skal gøres nemmere at fortsætte med at arbejde, mens man tager en videregående uddannelse.

Regeringen er på vej med en reform af erhvervsuddannelserne, som skal lette de unges vej til en videregående uddannelse.

Dagens Gossip