Rekordmange har søgt ind på en videregående uddannelse

94.061. Så mange har søgt ind på en videregående uddannelse i 2016.

Det oplyser Uddannelse- og Forskningsministeriet, efter at ansøgningsfristen udløb tirsdag klokken 12.

Det er det højeste antal ansøgere nogensinde, og det er en positiv udvikling, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V).

- Jeg glæder mig rigtig meget over, at der igen i år er udsigt til rekord i antallet af ansøgere. 94.061 har søgt ind på en videregående uddannelse, og det tegner rigtig godt for fremtidens vækst og velstand i Danmark, siger hun.

- Det er godt for samfundet, fordi vi lever af viden og innovation i Danmark, og det udspringer blandt andet af uddannelse.

Mens antallet af ansøgere har slået rekord, så mangler Uddannelses- og Forskningsministeriet stadig at indsamle statistik over hvilke institutioner, de kommende studerende har søgt ind på.

Den endelige opgørelse bliver først offentliggjort onsdag den 6. juli, men allerede nu krydser ministeren fingre for, at de kommende studerende har brugt fornuften i deres uddannelsesvalg.

- Et studievalg er et jobvalg, og jeg håber, at de unge har brugt både hjerte og hjerne i deres valg, siger Ulla Tørnæs.

- Jeg håber, at vi i morgen kan se, at mange unge har søgt ind på på de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, hvor vi ved, at der er mangel på arbejdskraft.

I 2015 søgte 93.924 ind på en videregående uddannelse, hvoraf 65.289 blev optaget. Hvorvidt de rekordstore antal ansøgere også vil betyde flere afslag er for tidligt at spå om.

- Det kan vi ikke sige noget om endnu, fordi vi ikke ved, hvor mange der har søgt ind de steder, hvor der er ledige pladser, siger Ulla Tørnæs.

Alle ansøgere får svar på deres ansøgning 30. juli.

/ritzau/

Dagens Gossip