Rekordmange kvinder vil være politibetjent

Politiskolen i København har aldrig optaget så mange kvindelige aspiranter som i dette efterår.

En tredjedel af de nye politielever, der netop er startet på skolen, er således kvinder - svarende til 31 ud af 96 elever. De senere år har antallet ellers ligget og svinget mellem 17 og 25 procent.

Politiskolens leder, politiinspektør Michael Flemming Rasmussen, er yderst tilfreds med udviklingen:

- Vi vil jo gerne have et så bredt sammensat hold som muligt, så vi afspejler det omgivende samfund, og da halvdelen af befolkningen jo er kvinder, er det godt, at vi får nogle flere kvinder ind i faget, siger han.

Han henviser til, at kun godt 10 procent af politistyrken i dag er kvinder. Men flere kvinder vil være med til at skabe mere dynamik i klasserne, ligesom aldersspænd og livserfaring gør, mener han.

- Jeg kan derfor også godt blive lidt misundelig på svenskerne og nordmændene, som vist er oppe omkring en 50-50-fordeling, når det gælder nye politielever. Men det skal også nok lykkes for os, siger Michael Flemming Rasmussen.

Én af de nye kvindelige politielever, 26-årige Marie Tarp, fortæller, at hun var overrasket over at se så mange kvinder i sin klasse, da hun mødte op første skoledag.

- Det kom bag på mig at se så mange piger, for jeg har ikke været til optagelsesprøve med én eneste pige, så det var noget, vi talte om, siger hun.

Personligt tror hun, at den nye kønsfordeling vil sætte sit præg på holdet. Kvinder har en "anderledes måde at gå til faget på", tror hun.

- Vi tænker os måske om en ekstra gang, holder hovedet koldt og har flere vinkler på tingene, hvor mænd måske mere handler hurtigt, siger Marie Tarp.

/ritzau/

Dagens Gossip