Rekordmange rejser gennem Københavns Lufthavn

»Der har været mange forretningsrejsende i august, så det forretningsmæssige er kommet tidligere i gang i år, der er et bedre ruteudbud, der gør, at vi tiltrækker flere passagerer, og så er der flere luftfartsselskaber, der bruger lufthaven som transferpunkt,« siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye.

Han oplyser, at den store brug af Københavns Lufthavn betyder, at lufthavnen er på rette kurs i sine planer om at udvikle sig.

»For os er det en bekræftelse af, at vi gør de rigtige ting for at tiltrække luftfartsselskaber og passagerer. Og at vi kan fortsætte med den investerings- og udvidelsesplan, vi har liggende,« siger Thomas Woldbye.

Københavns Lufthavn har ifølge deres hjemmeside investeret 540 millioner kroner i at udbygge og optimere lufthavnsområdet. Terminal 2 er under store ombygninger, ligesom bagageanlæggene er blevet »fremtidssikret« til at kunne håndtere bagage fra 30 millioner mennesker årligt. Efter planen vil Terminal 2 være færdigombygget i 2016.

Henover juni, juli og august steg antallet af besøgende i Københavns Lufthavn med 356.465 mennesker i forhold til 2012, og derved overtager 2013 rekorden i flest rejsende.

»Der er ingen tvivl om, at rejselysten er noget af det, der sidst bliver skåret på, når folk skærer i deres budgetter. Det er vores konklusion, når man ser på det turistmæssige over de sidste tre år,« siger Woldbye.

Dagens Gossip