Rekordmange sommerhuse til salg

Næsten 13.000 sommerhuse er til salg netop nu. Antallet er historisk højt - selv på denne tid af året, hvor salg af sommerhuse er generelt på sit højeste.

Omkring 1.300 nye sommerhuse er sat til salg den seneste måned, og trods der faktisk er solgt 30 procent flere sommerhuse i maj sammenlignet med sidste år, betyder de mange nye sommerhuse til salg et rekordstort udbud af sommerhuse.

- Der er historisk mange sommerhuse til salg netop nu, vi har faktisk ikke set så mange sommerhuse til salg siden 2009, hvor vi begyndte at analysere antallet af solgte sommerhuse. Forklaringen på det store udbud af sommerhuse er simpelthen, at markant flere sommerhusejere har valgt at sætte deres sommerhus til salg i år, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Nye huse til salg i alle regioner

Udbuddet af sommerhuse plejer at toppe i juni og juli måned, så forventeligt vil udbuddet stige en smule endnu, før det igen falder hen mod slutningen af sommeren. I slutningen af maj 2013 var der 12.975 sommerhuse til salg – det er 6 procent flere end året før og 3 procent flere end i slutningen af april 2013.

Sammenlignet med sidste år er det Nordjylland, der har oplevet den største stigning på hele 8,6 procent flere sommerhuse til salg, hvilket er en markant stigning. Syddanmark følger trop med 6 procent flere sommerhuse på markedet sammenlignet med sidste år.

Dagens Gossip