Rekordmange sygeplejestuderende melder sig i fagforening

7480 sygeplejestuderende var medlem af SLS, da medlemstallet blev gjort op 1. januar. Det er det højeste tal nogen sinde og en stigning på otte procent fra 2012. Over en 10-årig periode er medlemstallet steget med næsten 30 pct.

Den store stigning glæder SLS’ formand Marie Nagel Christensen:

- Der er mange fordele ved at være med i SLS. Vi hjælper dem, når de er i klinik, blandt andet ved at give dem klinikhåndbogen, ligesom vi arbejder for at forbedre klinikvilkårene. Samtidig er vi deres talerør, når politikere og andre diskuterer ændringer i vores uddannelse, som f.eks. nu når de diskuterer SU-reform. Samlet set kan man sige, at vi er et stort fællesskab med fokus på faglighed, siger hun.

SLS er et fagligt fællesskab
Arbejdsmarkedsforsker Christian Lyhne Ibsen fra FAOS under Københavns Universitet vurderer at en af årsagerne til SLS’ succes er det faglige fællesskab.

- Den vækst SLS oplever er helt klart i den høje ende. Vi ser, at de fagforeninger, der har en stærk profession, hvor medlemmerne har samme baggrund vokser, mens dem, der organiserer en bred vifte af faggrupper mister medlemmer. Det skyldes blandt andet at der er en stærkere fagidentitet, som medlemmerne tiltrækkes af, siger han.

Og netop det faglige fællesskab er centralt, mener DSR’s næstformand Dorte Steenberg:

- Som medlem af en rigtig fagforening får man ikke kun hjælp og støtte omkring løn, ansættelse og arbejdsvilkår. Mindst lige så vigtigt er, at man bliver del af at fællesskab omkring sygeplejen, der tager ansvar for at udvikle faget og skabe nye karrieremuligheder, siger hun.

SLS og Dansk Sygeplejeråd kører frem til april kampagnen ”Tjek dig selv” for at sikre, at de sygeplejerskestuderende husker at opdatere og rette deres medlemsoplysninger hos DSR. På den måde kan DSR bedst hjælpe medlemmerne. Hver uge frem til 15. april udloddes 10 gave til brunch for to personer, til alle de medlemmer, der har tjekket eller rettet deres medlemsoplysninger.

Dagens Gossip