Rekordmange trænerfyringer i England bekymrer forening

Skrevet af admin

19/01/2016

Dagens topnyheder

I moderne topfodbold er tålmodighed ikke en af de dyder, der vægtes højest i klubbernes bestyrelseslokaler. Hvis resultaterne udebliver, bliver manageren skiftet ud.

Den tendens bakkes op af den seneste opgørelse fra League Managers Association, foreningen for de engelske ligatrænere.

På halvårlig basis opgør foreningen antallet af fyrede managere i Englands fire bedste rækker, og den seneste opgørelse viser en rekord i fyringer.

Fra 1. juni til 31. december 2015 blev hele 29 managere fyret, og det er to mere end den hidtidige rekord på 27 fra samme periode i 2014. Den tendens bekymrer trænernes forening.

- Vi er nødt til at blive ved med at belyse dette problem, siger formanden for League Managers Association, Richard Bevan, ifølge AFP.

Han er især bekymret for de yngre trænere, som har brug for erfaringer for at blive bedre.

- Med den hyr-og-fyr-kultur, der er oparbejdet i fodbold, er det svært at overleve i en periode, som gør, at man kan nå at dygtiggøre sig, at man kan lære af sine fejl og erfaringer, lyder det fra Bevan.

Blandt de 29 fyringer er ikke overraskende folk fra øverste hylde i Premier League, hvor presset for at levere resultater er allerstørst.

José Mourinho i Chelsea og Brendan Rodgers i Liverpool måtte forlade managersædet i anden halvdel af 2015 som de mest prominente navne.

Derudover røg også Nigel Pearson (Leicester), Dick Advocaat (Sunderland), Tim Sherwood (Aston Villa) og Gary Monk (Swansea) i den periode.

/ritzau/