Rekordoverskud hos Laudrup & Co.

Michael Laudrup og Swansea har ikke kun succes på banen. Også når det kommer til økonomi, kører det derudad for den walisiske Premier League-klub.

For mens fodboldklubber i den danske Superliga har mere end svært ved at få fjernet de røde tal på bundlinjen, har Swansea netop annonceret et rekordoverskud i et halvårsregnskab, der gælder for de seks måneder frem til 1. december 2012.

Her har klubben ifølge websitet thisissouthwales.co.uk netto tjent 15,9 mio. pund (140 mio. kr.), og det er næsten 10 mio. pund (88 mio. kr.) mere, end klubben tjente i samme periode året før i klubbens første sæson i bedste række efter oprykningen.

Ved fremlæggelsen af regnskabet offentliggjorde Swansea desuden, at der af overskuddet er sat 5,5 mio. pund (knap 50 mio. kr.) af til udvikling af klubbens træningsanlæg i Landore, hvoraf de fleste allerede er brugt. Der er desuden planer om ydeligere udvikling af Swansea hjemmebane.

- De midler, der er genereret af overskuddet, er uvurderlige, når man tænker på omfanget af de finanser, der er behov for ikke bare til at bevare Premier League-status, men også til at udvide kapaciteten på Liberty Stadium og udvikle de nødvendige træningsfaciliteter til et niveau, der er passende for en Premier League-klub, sagde Swansea financielle direktør Don Keefe ved fremlæggelsen af regnskabstallene ifølge thisissouthwales.co.uk.

En del af Swanseas overskud kom fra salg af spillere, hvor især salget af Joe Allen til Liverpool og Scott Sinclair til Manchester City skæppede i kassen. I alt tjente Michael Laudrups klub 14.8 mio. pund (130 mio. kr.) på spillertransfers i regnskabets halvår frem til 1. december. Uden at det tilsyneladende gik ud over spillets kvalitet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip