Rekordsalg baner vej for enorm diamants storebror

Skrevet af admin

09/05/2016

Mest læste i dag

Diamantverdenen har fået en ny konge. Det er sket, efter at diamanten The Constellation er blevet solgt for det hidtil største beløb betalt for en usleben diamant, skriver Bloomberg News.

Rekorden forventes dog kun at holde kortvarigt, for The Constellations storebror, verdens næststørste diamant, Lesedi la Rona, bliver snart også solgt.

The Constellation er på 813 karat og er solgt af mineselskabet Lucara Diamond Corporation til handelsselskabet Nemesis International for markante 63 millioner dollar eller lige over 400 millioner kroner.

- Det er et fremragende resultat for Lucara og bør kun give mere skub i de høje forventninger til auktionen over Lesedi la Rona. Prisen er noget over vores forventninger, skriver analytiker hos BMO Edward Sterck til Bloomberg News.

Lesedi la Rona er på hele 1109 karat, og prisen på lillebroren indikerer, at Lesedi la Rona kan sælges for op mod 86 millioner dollar, 560 millioner kroner.

Begge diamanter er fundet af Lucara Diamond Corporation i minen Karowe i Botswana.

- Vi ser frem til den næste fase af vores udvikling med salget af den spektakulære Lesedi la Rona-diamant, siger Lucaras administrerende direktør, William Lamb, ifølge Bloomberg News.

Den største diamant nogensinde fundet er Cullinan-diamanten. Den blev gravet frem i Sydafrika i 1905 og var på voldsomme 3106 karat.

Cullinan blev skåret op til flere forskellige diamanter, blandt andet den meget berømte Afrikas Stjerne, der sidder i den britiske dronnings scepter, og "Afrikas anden stjerne", der sidder i den britiske dronnings krone.

Lesedi la Rona bliver sat til salg af auktionshuset Sotheby's i London 29. juni.

/ritzau/