Rekordsalg: Mere end 200.000 nye biler på vejene i 2015

Skrevet af admin

12/01/2016

Mest læste i dag

Bilsalget gik over al forventning og satte ny rekord i Danmark sidste år. Det viser Danmarks Statistiks opgørelse over antallet af nyregistrerede biler.

Samlet trillede 206.800 nye personbiler ud på de danske veje sidste år, og det er en fremgang på 9,7 procent i forhold til 2014.

De private husholdninger købte 123.000 biler, mens resten blev solgt til erhverv.

Danske Banks cheføkonom Las Olsen siger, at stigende realløn og stigende beskæftigelse har været medvirkende til de flotte tal.

Og så har mikrobilerne gjort det muligt for mange familier at købe bil nummer to.

- Vi har traditionelt haft betydeligt færre biler per indbygger end andre lige så rige lande, hvilket selvfølgelig hænger sammen med de høje danske afgifter på nye biler.

- Men det er altså ved at ændre sig. Ikke mindst viser tallene, at flere husholdninger nu har to biler, skriver han i en kommentar.

I forhold til privatbilsmarkedet er det bemærkelsesværdigt, at antallet af købte biler faktisk gik en lille smule tilbage. Til gengæld steg antallet af leasede biler med 49,7 procent og udgjorde næsten 19.000 biler.

På markedet for erhvervsbiler var fremgangen fordelt nogenlunde ligeligt på købte og leasede biler.

4300 af de nye biler i 2015 var i øvrigt eldrevne, og hele 1600 af dem blev indregistreret i december.

Det har formentlig noget at gøre med, at det i efteråret blev besluttet, at afgiftsfritagelsen på elbiler forsvinder gradvist i løbet af de kommende år.

/ritzau/