Rekordstor dusør i bizar dyremishandlingssag

En sag om en kat, der fredag blev fundet mishandlet til døde på en eng ved Gudenåen, har fået flere danskere end nogensinde op ad stolen.

Dyrenes Beskyttelse udlover en dusør på 27.500 kroner til den, der kan bidrage med oplysninger, der kan føre til den eller de ansvarlige.

- Det har vi aldrig set før, så det er rekord, siger kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse, Tina Engberg, til Dagens.dk.

SE OGSÅ: Sådan blev katten fra Gudenåen mishandlet til døde

Dusøren består af 5000 kroner fra Dyrenes Beskyttelse. Derudover har en privat indsamling rejst omkring 5000 kroner. Resten er fra private bidragsydere, som har givet tilsagn via email.

- Folk skriver til os, at de føler sig nødt til at reagere, når de ser noget, der er så groft. Vi må håbe, de holder ord. Ellers må vi fra Dyrenes Beskyttelse finde ud af at skaffe pengene, siger Tina Engberg.

Katten blev fundet af en hundelufter tæt ved Gudenåen ved Kjællinghøl øst for Bjerringbro.

SE OGSÅ: Hvem bandt denne kats ben sammen og smed den i Gudenåen?

En obduktion foretaget af en praktiserende dyrlæge slår fast, at kattens sidste tid har været smertefuld, og at den sandsynligvis er død ved drukning efter at være blevet pakket ind i en pose og smidt i vandet.

Forinden fik den stripset benene stramt sammen parvis på ryggen - modsat bevægelsesretningen - hvilket har forårsaget flere brud.

Onsdag står Midt - og Vestjyllands Politi uden gennembrud i sagen.

Dagens Gossip