Rekordstort udbud i Gribskov baner vej for private

Skrevet af admin

04/03/2014

Dagens topnyheder

De private leverandører får en endnu større rolle end hidtil i Gribskov Kommune i Nordsjælland, som netop har udliciteret velfærdsydelser for mere end 2,6 milliarder kroner de næste ni år.

Udbuddet menes at være det største udbud herhjemme på social- og sundhedsområdet i en kommune, der har mange års erfaring med private aktører på ældre- og sundhedsområdet.

Kommunen har netop udbudt plejecentre, botilbud for borgere med handicap, et center for midlertidigt ophold, hjemmesygepleje, levering og produktion af mad samt genoptræning og rehabilitering af borgere.

Bliv ven med Dagens Sjælland på Facebook - Altid gratis nyheder

Mens en tredjedel af opgaverne på området hidtil har været i kommunalt regi og resten udført af private leverandører, så ligger kun en fjerdedel af opgaverne fremover på kommunale hænder.

- Jeg er meget tilfreds med, at borgerne i Gribskov kan se frem til en god kvalitet i den service, som vedrører flere tusinde mennesker i kommunen, siger borgmester Kim Valentin (V).

- Vi har i udbuddet lagt vægt på, at udlicitering ikke bare er spørgsmål om at levere en service så billigt som muligt. Men at det i lige så høj grad handler om kvalitet, og at borgerne kommer i første række.

Ifølge formanden for social- og sundhedsudvalget, Birgit Roswall (V), er det ikke afgørende, om det er private eller kommunale leverandører, som servicerer borgerne.

- Vi har lagt vægt på den bedste kvalitet til den bedste pris, og det er faktisk lykkes at få nogle rigtig gode priser, samtidigt med at vi har løftet kvaliteten overfor de svageste borgere i kommunen, siger hun.

Den kommunale leverandør, PlejeGribskov, har afgivet kontrolbud på egne opgaver og ved udbuddet vundet driften af to plejecentre og et center for midlertidig ophold.

De tre øvrige plejecentre, hjemmehjælp, madservice, to botilbud til borgere med handicap, genoptræning og rehabilitering af borgere skal fremover drives af private firmaer.

/ritzau/