Rektor: Børn vil hellere sove end at spise morgenmad

Skrevet af admin

27/07/2016

Mest læste i dag

Hos børnene på Fjerritslev Skole i Nordjylland trækker dynerne mere end havregrynene.

Det er i hvert fald et af skoleleder Pernille Hovadts bud på, hvorfor skolens forsøgsordning med morgenmad i kantinen ikke blev en succes.

- Der var ikke mange børn, der valgte at benytte sig af tilbuddet. De prioriterer at sove længere og så komme i sidste øjeblik, siger hun.

SF har onsdag foreslået at servere morgenmad på statens regning til landets folkeskoleelever.

Baggrunden for forslaget er at sikre sunde og mætte skolebørn, og det var også tanken bag forsøgsordningen på Fjerritslev Skole.

- Der er børn, der kommer i skole uden morgenmad, og det er ikke særlig sundt læringsmæssigt, siger Pernille Hovadt.

Derfor kunne man i 2012 finde morgenmad i form af havregryn, yoghurt og lignende i kantinen, men da forsøgsordningen kom til vejs ende efter to måneder, blev morgenmaden taget af menuen igen.

Skolelederen tror blandt andet, at det er, fordi børnene selv tager i skole, at morgenmaden blev nedprioriteret i forhold til lidt ekstra tid på øjet.

Ifølge SF vil morgenmadsforslaget koste knap 250 millioner kroner om året og skal finansieres ved at regulere tobaksafgifterne, så de følger prisudviklingen.

Mens de røde partier umiddelbart er positive over for forslaget, mener Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, at det ikke er en opgave for staten.

Pernille Hovadt tror da også, at nogle forældre fravælger morgenmaden til deres børn, fordi morgenmadsbordet er en familieting.

- De siger, at morgenmaden er noget, der hører til i familien, og at det ikke er noget, man vil overlade til andre.

/ritzau/