Rektor: Reformfrygt får studerende til at kvitte job

Skrevet af admin

21/07/2015

Dagens topnyheder

Når de studerende snart vender tilbage til forelæsningssalene, er det nye og meget mere stramt regulerede universiteter, der møder dem, mener prorektor Bjarne Graabech Sørensen fra Syddansk Universitet.

Ifølge ham har den viden nu forplantet sig til de studerende, og det er årsagen til, at 28 procent af de studerende i en ny undersøgelse fra Dansk Magisterforening, svarer, at de regner med at kvitte deres studiejob på den anden side af sommerferien.

Fremdriftsreformen stiller krav til de studerende om at være "fuldtidsstuderende", hvilket blandt andet betyder, at man ikke må studere på halv tid.

Det mener Bjarne Graabech Sørensen er godt i den forstand, at det tvinger flere studerende til at tage deres studier mere seriøst. Men han synes alligevel, den nye reform er for stram:

- Jeg synes bare, det er forkert, at det skal være så reguleret, siger han.

Selvom han forstår de studerendes frygt for ikke at have tid til at arbejde ved siden af studierne, tror han ikke, at tallet for studiejob-exit kommer helt op på en fjerdedel af de studerende.

- Jeg tror, at nogle af de studerende vil finde en ny balance, så de stadig har noget studiejob eller frivilligt arbejde, siger han.

Han håber, at det kan blive en fordel, at de studerende tvinges til at dreje deres opmærksomhed en smule væk fra det "CV ræs", der får mange til at forsinke deres studier.

Det er dog kun 13,1 procent ud af 1202 adspurgte studerende, der tror, at fremdriftsreformen vil få dem hurtigere gennem studierne, lyder det fra Dansk Magisterforening.

/ritzau/